Новини
21 Лютого 2020
719

Morgan Stanley купує онлайн-брокера E*Trade за $13 мільярдів

Угода дозволить інвестиційному банку майже втричі збільшити клієнтську базу

Morgan Stanley оголосив про покупку фінансової корпорації E*Trade за $13 млрд, що стало найбільшою угодою для американського інвестбанку з часів світової фінансової кризи, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на офіційну заяву компанії.

Як наголошується в прес-релізі, завдяки цій угоді Morgan Stanley стає світовим лідером у галузі управління клієнтськими активами.

В онлайн-брокера E Trade на даний момент понад 5,2 млн клієнтів, чиї активи оцінюються в $360 млрд. У розпорядженні Morgan Stanley вже була клієнтська база на 3 млн осіб з активами на $2,7 трлн, з якими працюють 15,5 тис. консультантів.

Таким чином, в результаті злиття на ринку з’явиться брокер з 8,2 млн клієнтів, керуючий активами на $3,1 трлн.

Відразу після оголошення угоди акції E*Trade подорожчали на понад 26%. Котирування ж Morgan Stanley спочатку просіли на 4%, але потім почали поступово зростати.

Нагадаємо, один із найбільших банків світу HSBC Holdings заявив, що скоротить активи на $100 млрд, зменшить розмір свого інвестиційного банку та модернізує американський і європейський бізнес в ході масштабної реструктуризації, в результаті якої скоротить 35 тис. робочих місць протягом трьох років.

Morgan Stanley також заявляв наприкінці минулого року, що має намір скоротити 1,5 тис. робочих місць по всьому світу через не досить позитивні прогнози на світових ринках.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram