Новини
4 Липня 2019
851

Морально застаріли: ЄІБ виділить €110 млн на українські електрички

Оновлений транспорт може з’явитися у Запорізькій та Дніпропетровській областях

Європейський інвестиційний банк готовий інвестувати €110 млн у оновлення залізничного транспорту, зокрема придбання нових електричок у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Якщо домовленість буде досягнута, то на початковому етапі планується закупка 8 нових електромашин, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив провідний економіст Європейського інвестиційного банку Пірс Вікер, банк готовий інвестувати кошти в поліпшення приміського сполучення. “Але для того, щоб інвестиції мали стабільний характер, повинні бути технічні зміни”, – підкресли він

За інформацією видання на приміських пасажирських перевезеннях Запорізької області щорічно обслуговується близько 7,5 млн пасажирів. При цьому, середній вік електричок – близько 30 років.

“Буквально через кілька років залізничний транспорт морально застаріє настільки, що не відповідатиме вимогам перевезень пасажирів. Крім того, європейці зазначають, що в Україні забагато зупинок і електрички їдуть зі швидкістю вдвічі меншою ніж в Європі. Не відповідають вимогам й перони”, – йдеться у повідомленні.

За словами заступника директора департаменту інвестиційної політики АТ “Укрзалізниця” Юлії Гурєєвої, проект, який розглядається пропонує не тільки оновлення рухомого складу, а й також системні зміни в організації пасажирських перевезень. “Пілотними регіонами для проекту обрано Запорізьку та Дніпропетровську області”, – додала вона.

Нагадаємо, в січні 2019 року Єврокомісія прийняла рішення про виділення €13 млрд на розширення стратегічних транспортних коридорів ЄС із сусідніми з Європейським союзом державами “Східного партнерства”. На залізничні проекти планується витратити €2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram