Новини
3 Березня 2022
617

Moody’s стрімко понизило рейтинги Росії до “B3” з “Baa3”

Рейтинги переведені з інвестиційної категорії до категорії високоризикованих

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s знизило довгострокові рейтинги Російської Федерації за борговими зобов’язаннями в іноземній та національній валюті відразу на шість ступенів — до “B3” з “Baa3”, пише “Інтерфакс”.

Агентство також знизило пріоритетні незабезпечені рейтинги РФ в іноземній та національній валюті до “B3 з Baa3”.

Таким чином, рейтинги переведені з інвестиційної категорії до категорії високоризикованих.

Рейтинги залишаються на перегляді з можливістю подальшого зниження, йдеться у пресрелізі агентства.

Короткостроковий рейтинг Росії у національній валюті знижено до “Not Prime” з “P-3”.

“Зниження рейтингів відразу на кілька ступенів і збереження їх на перегляді з можливістю подальшого погіршення спровоковане важкими санкціями, які західні країни запровадили щодо Росії, зокрема санкціями проти ЦБ РФ та низки великих фінансових інститутів за військовим вторгненням країни на територію України, а також заходами у відповідь, введеними владою РФ”, — йдеться в повідомленні Moody’s.

Експерти агентства відзначають “зростаючий ризик дестабілізації платежів по суверенному боргу з огляду на жорсткість і скоординованість санкцій, а також наявність серйозних сумнівів у бажанні Росії обслуговувати свій борг”.

Крім того, аналітики Moody’s “бачать ймовірність сталої дестабілізації економіки та фінансового сектора РФ внаслідок санкцій, що обмежують країні доступ до міжнародних валютних резервів, які повинні були використовуватися як буфер у шокових ситуаціях.

“Масштаб і жорсткість санкцій, оголошених на цю мить, перевершили початкові очікування Moody’s і матимуть серйозні наслідки для кредитоспроможності країни”, — йдеться у пресрелізі.

Нагадаємо, Європейський Союз відключає від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT сім російських банків йдеться в Офіційному журналі Євросоюзу. Також ЄС заборонив постачати до Російської Федерації євробанкноти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram