Новини
28 Грудня 2018
918

Moody’s покращило рейтинги Ferrexpo, “Метінвесту” та МХП

Показники виросли вслід за зміцненням рейтингу України в національній та іноземній валютах

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service слідом за суверенним підвищило рейтинги британської компанії з активами в Україні Ferrexpo plc, холдингової структури метгрупи «Метінвест» – Metinvest B.V. (Нідерланди)  і холдингової структури агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) – MHP SE. Про це повідомляється у прес-релізі агентства.

Найвищий рейтинг автоматично зріс до «B3» з «Caa1» внаслідок покращення рейтингу України в національній та іноземній валютах до рівня «Caa1» з «Caа2». Корпоративний рейтинг Ferrexpo, «Метінвесту» та МХП підвищився до рівня «B3» з «Caa1», а рейтинг ймовірності дефолту – до рівня «B3-PD» з «Caa1-PD».

За національною шкалою Moody’s підняв корпоративний рейтинг «Метінвесту» і МХП з «Baa3.ua» до «A3.ua», а старших незабезпечених єврооблігацій Ferrexpo Finance Plc  –  до «B3» з «Caa1». Прогноз за всіма рейтингами переглянутий на «стабільний».

При цьому агентство відзначає успішні операційні та фінансові результати компаній, в тому числі й значну частку виручки від експортних операцій. Однак їх рейтинги залишаються обмеженими операційним середовищем в Україні з її політичними, регуляторними та фіскальними ризиками.

Відзначимо, що 21 грудня 2018 р.  Moody’s  підвищило рейтинг України в національній та іноземній валютах до «Caa» з «Caа2». Прогноз рейтингу змінено на «стабільний» з «позитивного».

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram