Новини
14 Травня 2020
988

Moody’s очікує падіння на 20% продажів автомобілів у світі

Попередній прогноз агентства — зниження на 14%

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s погіршило прогноз по світових продажах автомобілів у 2020 р. на фоні економічного впливу пандемії коронавірусу. Тепер рейтингове агентство очікує, що глобальні продажі автомобілів у поточному році впадуть на 20%, у порівнянні з попереднім прогнозом падіння на 14%.

“Заглядаючи в майбутнє, глобальне зростання продажів автомобілів у 2021 р., швидше за все, відновиться на 11,5%, хоча й зі зменшеною базою, у зв’язку з очікуваннями зростання ВВП G20 в наступному році на 4,8%”, — зазначив старший віце-президент Moody’s Фальк Фрей.

У найближчому майбутньому попит в Європі продовжить знижуватися, а продажі автомобілів у 2020 р. впадуть на 30%, у порівнянні з попереднім прогнозом падіння на 21%. У цьому ж році продажі автомобілів у США впадуть на 25%, у порівнянні з попереднім прогнозом падіння на 15%.

Китай є єдиним автомобільним ринком, для якого агентство не змінило прогноз продажів на 2020 р. Продажі автомобілів у Китаї скоротяться на 10% в цьому році на фоні ознак того, що попит починає повертатися до нормального рівня після різкого зниження в першому кварталі.

У квітні в Китаї було продано 2,07 млн ​​автомобілів. Як зазначає Китайська асоціація виробників автомобілів, це вище на 4,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і перше зростання продажів автомобілів з червня 2018 р. Цьому сприяло рекордне зростання продажів комерційних автомобілів: у квітні було продано 500 тис. одиниць, це на 32% вище, ніж у квітні 2019 р.

Як писали раніше Investory News, на світовому вторинному ринку авто, у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 і пов’язаними з нею наслідками, спостерігається значний обвал цін. У середньому цифри знизилися на 20-30%, але в деяких випадках різниця зі звичайною ринковою вартістю становить до 50%.

Нагадаємо, у першому кварталі в Україні свою першу реєстрацію пройшли 99,8 тис. легкових автомобілів (нових і розмитнених б/в). У цій кількості, частка автомобілів українського складання склала трохи понад 1%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram