Новини
24 Жовтня 2021
474

Монетний двір Великої Британії добуватиме золото зі старої техніки

Так у країні намагаються боротися з екологічними проблемами

Королівський монетний двір Великої Британії видобуватиме золото та інші дорогоцінні метали з викинутих телефонів, ноутбуків і не тільки, повідомляє BBC News.

За словами виконавчого директора монетного двору Енн Джессоп, технологія допоможе “реально вплинути на розв’язання однієї з найбільших екологічних проблем світу”.

Для реалізації цього задуму монетний двір підписав угоду з канадським стартапом Excir: його технологія може отримувати 99% золота та інших дорогоцінних металів з друкованих плат пристроїв за кімнатної температури.

“Це дозволить переробляти електроніку на території монетного двору, а не відправляти її на плавильні заводи”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що королівський монетний двір вже протестував технологію Excir і отримав золото 999,9 проби. Зі старих гаджетів також зможуть отримувати паладій, мідь і срібло.

Видання додає, що за оцінками міжнародного форуму щодо поводження з електронними відходами, 2021 року в світі викинули 57 млн т гаджетів. При цьому тільки п’ята частина таких відходів йде на перероблення.

“Якщо нічого не зробити, то вага викинутої електроніки до 2030 року досягне 74 млн т, що вдвічі більше показника за останнє десятиліття”, — пише BBC News.

Нагадаємо, американський мільярдер, власник баскетбольного клубу НБА Dallas Mavericks Марк Кьюбан назвав золото “мертвим” активом. За його словами сьогодні багато якостей цього драгметалу перейняла криптовалюта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram