Новини
18 Жовтня 2019
1 083

Молодим дорогу: Фонд Sequoia Capital інвестує в стартап 19-річного засновника

Компанія Evervault захищає додатки від кібератак і зберігає конфіденційність особистих даних користувачів

На фото: Шейн Керран

Ірландський стартап у сфері кібербезпеки Evervault залучив $3,2 млн інвестицій від американського венчурного фонду Sequoia Capital, повідомляє Business Insider.

Evervault дозволяє розробникам захищати додатки та зберігати конфіденційність особистих даних користувачів. Засновник стартапа Шейн Керран покинув навчання, щоб розвивати проект.

“Для Sequoia Capital угода з Evervault — це перша інвестиція в компанію, що знаходиться за межами США”, — пише видання.

У раунді брали участь венчурні фонди Kleiner Perkins, Frontline і SV Angel, а також неназвані інвестори.

Evervault — хмарна b2b-платформа, яка зберігає конфіденційність даних. Згідно з інформацією компанії, програму можна налаштувати протягом декількох хвилин.

Розробники додатків і програмного забезпечення зможуть за допомогою Evervault вбудувати в код рішення з безпеки. Воно дозволяє зашифрувати такі конфіденційні дані користувача, як місце розташування, факти біографії та іншу особисту інформацію, якою він ділиться з додатком або програмою.

“Підхід компанії гарантує, що конфіденційність даних стає частиною структури розробки, а не рішенням, яке спало на думку занадто пізно, коли треба усувати поламання. Ми раді допомагати Evervault створювати нову інтернет-інфраструктуру для захисту даних”, — зазначив партнер Kleiner Perkins Мамун Хамід.

“Ми дуже раді співпрацювати з Evervault на початковому етапі розвитку, щоб запобігти сьогоднішні глобальні джерела й створити прості інструменти для розробників для захисту інформації”, — підкреслив партнер Sequoia Capital Стефані Жан.

На даний момент технології Evervault недоступні для розробників — продукт не випущений на ринок, проте компанія пропонує потенційним клієнтам записатись до “листа очікування”.

Як зазначено в презентації Evervault, їх технологія заснована на присвоєнні окремого елементу коду власної URL-адреси, що в теорії повинно удосконалити роботу програміста з кодом.

Поки засновник компанії — 19-річний ірландець Шейн Керран, є єдиним штатним співробітником компанії. Тому, він планує використати інвестиції для того, щоб масштабувати продукт, а також найняти команду розробників для свого проекту.

Найближчим часом до Evervault повинні приєднатися ще два співробітники. Вперше ідея створити подібний продукт спала на думку Керрану, коли йому було 17 років. “Я вірю, що як тільки дані користувача потрапляють в додаток, вони повинні бути зашифровані та більше ніколи не розшифровуватися”, — говорить він.

За інформацією видання, Шейн вивчав бізнес і право в Університетському коледжі Дубліна, але покинув навчання, щоб зосередитися на Evervault. Він став переможцем на виставці технологій BT Young Scientist & Technology Exhibition в номінації “криптографія і конфіденційність даних” у 2017 р., а також став наймолодшим учасником списку Forbes 30 Under 30 у 2018 р.

Нагадаємо, Wray Castle Group, компанія, що займається обслуговуванням таких галузей, як телекомунікації та кібербезпека, оголосила про придбання Wray Castle Training з метою розширення своєї присутності в регіоні MENA — території Близького (Середнього) Сходу та Північної Африки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram