Новини
19 Листопада 2020
1 056

Молоді мільярдери надають перевагу старим літакам

До того ж вони частіше купують досить великі бізнес-джети

До 2024 р. ринок уживаних бізнес-джетів відновиться до рівня, на якому він перебував до пандемії COVID-19, досягнувши 2,3 тис. літаків на загальну суму $11,1 млрд, прогнозує брокерська компанія Jetcraft Corporation, одна із лідерів світового ринку торгівлі старими приватними літаками.

За словами власника і голови ради директорів Jetcraft Джахіда Фазаль-Каріма, хоча пандемія і негативно вплинула на цей бізнес, як і на багато інших, проте “скорочення числа комерційних рейсів дає нашому сектору реальну можливість розширити свою клієнтську базу і забезпечити довгострокове процвітання”.

У нинішньому році, за підрахунками та прогнозами Jetcraft, буде продано лише 1,6 тис. старих бізнес-джетів на суму $7,4 млрд. Для порівняння: у 2018 р., на який припав пік продажів, було продано понад 2 тис. літаків на $11,3 млрд.

Знизилася і середня сума таких угод — з $5,5 млн у 2018 р. до $4,6 млн в нинішньому. Ціни будуть нижчими й надалі: у 2024 р. середня ціна уживаного бізнес-джета складе $4,9 млн.

Як зазначають експерти, попит на старі бізнес-джети підтримуються завдяки зростанню числа порівняно молодих мільярдерів, причому вони частіше купують досить великі літаки.

80% покупців у віці до 50 років купували великі бізнес-джети. Серед покупців старше 50 років на них припадає лише близько половини всіх покупок.

“Якщо ви підприємець або генеральний директор з технологічної компанії, що добився успіху в молодому віці, ви швидше купите великий бізнес-джет, тому що це відповідає вашому стилю життя і глобальній природі вашого бізнесу. Якщо у вас офіс у Каліфорнії та будинок в Італії, це варіант для великого літака, тому що вам не потрібно буде зупинятися для дозаправлення”, — зазначає Джахід Фазаль-Карим.

Загальне зростання числа людей з високими доходами також сприяє процвітанню цього ринку. За прогнозами компанії Knight Frank, число людей зі статком понад $30 млн виросте до 2024 р. на 27%, до 650 тис. осіб.

Як писали раніше Investory News, авіаційна промисловість за пів року втратила 350 тис. робочих місць, але до кінця 2020 р. показник може перевищити півмільйона. Понад 80% скорочень припадають на Європу та Північну Америку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram