Новини
29 Листопада 2019
749

Модний порятунок: Бізнесмен з ОАЕ придбав італійську компанію Roberto Cavalli

Сума угоди наразі невідома

Італійський модний будинок Roberto Cavalli було продано главі девелоперської компанії Damac Properties Хуссейнові Саджвані, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що компанія, заснована дизайнером Роберто Каваллі на початку 1970-х років, роками боролася за те, щоб відновити продажі й свою значущість у галузі, в якій все частіше домінують багаті на готівку конгломерати.

Бізнесмен здійснив угоду через свою приватну інвестиційну компанію Vision Investments, що входить в групу DICO, яка володіє курортами, готелями й торговельними центрами.

Сума угоди наразі не уточнюється.

Як заявили у DICO Group, угода є важливим кроком у стратегії групи, а також у розвитку партнерства, що розпочалося ще у 2017 році.

Зазначається, що модний будинок Roberto Cavalli з 2015 року належав приватній італійській інвестиційній компанії Clessidra, яка всіляко намагалася покращити його становище.

Проте через два роки почала шукати нового інвестора, оскільки фонд, який володіє пакетом акцій, був близький до встановленої законом межі щодо інвестицій. “Ще й не було ніяких ознак відновлення з боку групи”, – пише видання, посилаючись на власні джерела.

І додає, що у березні модний будинок попросив захисту у кредиторів, аби полегшити процес продажу, й пізніше уклав угоду щодо реструктуризації боргу.

У червні з’явилося п’ять потенційних інвесторів, щоб врятувати Roberto Cavalli, у тому числі дубайська Damac, італійська OTB й американська компанія з управління брендами Bluestar Alliance.

Тим часом, у травні стало відомо, що французький будинок мод Sonia Rykiel подав заяву про банкрутство і реорганізацію компанії, а також закрив відразу кілька магазинів, включаючи нью-йоркський і лондонський бутики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram