Новини
1 Грудня 2020
735

Moderna направила запит регулятору США на використання вакцини від COVID-19

На фоні цієї новини акції компанії виросли на 20,24%

Фото: Jakub Porzycki/NurPhoto

Moderna подала на розгляд Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) заявку на схвалення використання своєї вакцини від коронавірусу COVID-19, повідомила компанія у Twitter. Після подачі заявки акції компанії виросли більш ніж на 20%, до $152,74 за штуку.

Заявку Moderna регулятор планує розглянути 17 грудня. “FDA розуміє, що вакцини від COVID-19 викликають величезний суспільний інтерес. Ми як і раніше прихильні до того, щоб інформувати громадськість про оцінку даних потенційної вакцини, щоб, як тільки вона стане доступна, громадськість та медична спільнота, отримуючи вакцину для себе і своїх сімей, могли довіряти й бути впевненими в ній”, — зазначили в Управлінні.

За кілька годин до подачі заявки Moderna повідомила про високу ефективність вакцини за підсумками третьої фази випробувань. Ефективність її досягає 94,1%, стверджує компанія, а для запобігання тяжкого перебігу коронавірусу — 100%.

Раніше Moderna вже уклала кілька контрактів на продаж своєї вакцини. Зокрема, ЄС закупить у компанії близько 140 млн доз вакцини.

Акції Moderna виросли на $25,71 (20,24%) і досягли $152,74 на NYSE після заяви компанії про намір подати заявку на схвалення препарату в FDA та в Європейське медичне агентство.

Крім цієї компанії, розробкою вакцин від COVID-19 займаються Johnson & Johnson, Merck і Pfizer. Уряд США інвестував у розробку вакцин $12 млрд.

Минулого тижня Єврокомісія уклала з Moderna контракт на закупівлю 80 млн доз вакцини. ЄС закупить у компанії ще 60 млн після того, як буде доведена ефективність і безпека препарату. Попередня ціна вакцини — від $25 до $37 за дозу.

Нагадаємо, Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України готує проект із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн.

Investory News дізнались, як професор технічного інституту зміг стати мільярдером на створенні вакцини Moderna від коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram