Новини
20 Жовтня 2022
406

Мобілізацією путін остаточно доб’є економіку росії

Таку думку висловили у Центробанку рф

На восьмому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну мобілізація у росії посилить дефіцит робочої сили та підірве довіру споживачів, тому економіка відновила падіння, йдеться у звіті аналітичного департаменту Центробанку росії, повідомляє Bloomberg.

“У вересні відновлення економічної активності призупинилося і наприкінці місяця тенденція почала дещо погіршуватися”, — йдеться в доповіді департаменту.

Як зазначається в доповіді, мобілізація в росії вже вдарила по споживчій довірі та ділової активності й буде тиснути на економіку протягом наступних місяців.

Понад 350 тис. росіян тікають від призову на тлі рекордно низького рівня безробіття, кандидатів на звільнені місця залишається небагато.

“Зміна споживчих настроїв на тлі зростаючої невизначеності може стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити спроби компаній усунути обмеження з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності в найближчі місяці”, — йдеться в доповіді.

Нагадаємо, росія планує об’єднати окуповані території у “Кримський округ”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram