Новини
6 Липня 2022
485

Міжнародний трибунал для рф почне працювати вже до кінця року

Він буде базуватися у Європі

Спеціальний міжнародний трибунал, якій буде розглядати злочини скоєні російським військовим та політичним керівництвом в Україні запрацює цього року, повідомив це в інтервʼю Forbes заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

В ОП обговорюють декілька треків:

• делегування для України прокурора, який би почав налагоджувати передстартову роботу цього трибуналу;

• узгоджують місце розташування трибуналу;

• які країни до нього увійдуть та кого делегувати.

“Міжнародний трибунал буде базуватися в Європі. Спочатку планували, що офіс буде у Києві. Касаційний цивільний суд навіть зголосився надати для цього приміщення. Символічно, що воно знаходиться навпроти посольства рф”, — каже Смирнов.

Але рішення змінили для того, щоб довіра до цього органу була абсолютною з боку всіх країн цивілізованого світу. “Розташування трибуналу на території потерпілої від війни країни може бути сприйнято неоднозначно”, — каже Смирнов.

Наразі невідома кількість країни, які увійдуть до трибуналу. Європейський парламент своїм рішенням вже визнав необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу та закликав надати технічну та фінансову підтримку для цього.

Нагадаємо, що Польща дозволила продавати підсанкційні російські компанії. Ця міра захистить працівників підсанкційного підприємства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram