Новини
4 Березня 2022
446

Міжнародний суд ООН може чітко зобов’язати Росію припинити війну

“Цього разу це буде остання крапля, яка прорве дамбу відповідальності”

Міжнародний суд ООН може чітко зобов’язати Росію припинити війну, як привід для розв’язання якої вона цинічно використала посилання на нібито геноцид. Про це написала у Фейсбуці ексзаступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Вона зазначила, що вторгнення Росії в Україну є актом агресії та грубим порушенням не лише Статуту ООН, а й численних норм міжнародного права. За це РФ та її посадові особи мають отримати покарання на повну — від кримінального до міжнародно-правового. За словами Зеркаль, особливо цинічним було посилання Росії на нібито геноцид як привід для розв’язання війни.

“Міжнародний суд ООН… може чітко зобов’язати Росію припинити війну, якщо та справді вірить у нібито геноцид. Доки докази геноциду будуть зібрані. А ми знаємо, що всі заяви Росії були та залишаються голослівними”, — наголосила ексзаступник міністра закордонних справ.

Як зазначила Зеркаль, Росія може вважати, що вимога Суду ООН — це папірець, який можна проігнорувати, як вона вже робить із розпорядженням про Меджліс.

“Але цього разу це буде остання крапля, яка прорве дамбу відповідальності. І не просто на папері”, — переконана вона.

Ексзаступник міністра закордонних справ зазначила, що віроломність дій РФ з погляду міжнародного права є беззастережною підставою для відшкодування у вигляді репарацій та контрибуцій за заподіяну шкоду не лише через руйнування інфраструктури, а й шкоду від того, що економіка вимушено не може працювати на добробут людей.

Зеркаль додала, що саме Росія, її компанії та громадяни мають відшкодувати усе — і всі руйнування в Україні, та економічні втрати компаній з усього світу, які постраждали від того, що Росію доводиться стримувати екстраординарними засобами.

“Що більше активів РФ та російських компаній та громадян будуть заморожені у світі, то повніше будуть відшкодовані збитки. Хоча справа не в грошах, а у справедливості. За злочини треба відповідати”, — наголосила Зеркаль.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram