Новини
28 Жовтня 2021
643

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” отримав 189 мільйонів гривень чистого прибутку

Компанії вдалося покрити збитки першого півріччя 2021 року

За 9 місяців 2021 року чистий прибуток аеропорту “Бориспіль” становить 189 млн грн, що на 422 млн грн більше за планові показники підприємства та на 1,04 млрд грн більше за відповідний період минулого року. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що у третьому кварталі 2021 року аеропорт повністю покрив збитки першого півріччя, сума яких становила 73 млн грн.

Як зазначив генеральний директор ДП МА “Бориспіль” Олексій Дубревський, наразі компанії вдалося підвищити ефективність, оптимізувати витрати та впровадити передові технологічні інструменти й найкращі бізнес-практики, щоб зробити точний прогноз з урахуванням усіх ризиків та підготуватися до майбутніх змін.

“Фінансові результати підтверджують, що ухвалені управлінські рішення були правильними та дозволили оптимізувати витрати, підвищити показники пасажиропотоку та вивести сервіс на новий рівень. Саме ці заходи впливу дозволили підвищити чистий прибуток аеропорту”, — зазначив він.

І додав, що наразі фіксується результат: аеропорт не тільки демонструє прибутковість, а й виконує свої зобов’язання перед державою. “За підсумками 9 місяців 2021 року, нарахування частини чистого прибутку до державного бюджету становить 151 млн грн — 80% чистого прибутку”, — наголосив Олексій Дубревський.

Раніше Investory News писали, що міжнародний аеропорт “Бориспіль” посів 5-у позицію в рейтингу 10 кращих аеропортів Східної Європи. Перше місце — аеропорт Будапешта, друге і третє місця — Бухарест і Таллінн, відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram