Новини
10 Березня 2023
408

Міжнародна група REPO заморозила російські активи на понад $58 мільярдів

Була проведена робота з відстеження російських активів по всьому світу

Багатостороння Цільова робоча група з переслідування російських еліт, довірених осіб та олігархів (REPO) заблокувала або заморозила російські активи на $58 млрд, які потрапили під обмеження у зв’язку із санкціями проти агресії рф в Україні, йдеться в спільній заяві групи, оприлюдненій у четвер за результатами віртуальної зустрічі, повідомляє Укрінформ.

“Через рік після неспровокованої та незаконної агресивної війни рф проти України група REPO залучила широку багатосторонню координацію, щоби створити безпрецедентний тиск на росіян, які перебувають під санкціями. Члени REPO успішно заблокували або заморозили російські активи, які потрапили під санкції, на суму понад $58 млрд”, — йдеться в повідомленні.

Була проведена робота з відстеження російських активів по всьому світу та був жорстко обмежений доступ росіян, які потрапили під санкції, до міжнародної фінансової системи. Крім того, надійно заблоковані активи центробанку рф, арештована розкішна нерухомість і статки російських олігархів.

Робоча група використовує дані міжнародної фінансової розвідки, інформацію правоохоронних органів багатьох країн, спільних розслідувань, а також дані, надані приватним сектором. Це має на меті “позбавити кремль доступу до прибутків і економічних ресурсів, які рф використовує для ведення своєї незаконної війни”.

За рік роботи було проведено шість багатосторонніх зустрічей REPO, налагоджений постійний обмін інформацією та вжиті колективні заходи для контролю за виконанням санкцій проти росії. Крім того, були викриті спроби рф обійти запроваджені проти неї обмеження, зокрема на криптовалютному ринку, у сфері оборонних закупівель, а також із використанням фінансових посередників.

Учасники робочої групи наголосили, що налаштовані рішуче, аби забезпечити надійне блокування активів рф, які перебувають під санкціями, допоки не буде врегульований конфлікт між рф і Україною. “Будь-яке розв’язання конфлікту має гарантувати, що росія заплатить за завдану нею шкоду”, — підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, ІТ-фахівці масово виїжджають з росії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram