Новини
11 Червня 2019
792

Міжнародна група J5 розслідує податкові злочини з криптовалютою

Наразі нарахували 60 схем ухилення від податків, ще 50 випадків будуть розглянуті

Міжнародна група J5, що створена в минулому році податковими органами США, Австралії, Великобританії, Канади та Нідерландів розпочала розслідування 60 великих міжнародних схем з ухилення від сплати податків з використанням криптовалюти, передає The Sydney Morning Herald.

Видання повідомляє, що після зустрічі групи податкових органів J5 Податкове управління Австралії (АТО) підтвердило, що ще 50 випадків ухилення від сплати податків розглядаються як частина глобальної перевірки у майбутньому.

Зазначається, що J5 створено через стурбованість щодо зростання випадків ухилення від сплати податків, кіберзлочинності та зловживання криптовалютою.

“Оскільки злочинці експлуатують відмінності між національними податковими законами”, – пояснюється у повідомленні. І зазначається, що з моменту створення J5 податкові органи п’яти країн поділилися між собою більшою кількістю даних, ніж за все попереднє десятиліття.

За словами заступника комісара ATO Уїлл Дей, членами J5 ведеться 60 розслідувань, а в 12 з них безпосередньо залучена Австралія.

“Одне із розслідувань відноситься до великої міжнародної фінансової організації та пов’язаних з нею компаній-посередників”, – зазначив він.

І додав, що завдяки участі в J5 відомство має можливість отримувати більше інформації для запобігання і розкриття податкових злочинів, у тому числі пов’язаних з криптовалютами.

Як повідомляється, податкове агентство Нідерландів нещодавно відімкнуло криптовалютний “мікшер”, інформація якого аналізувалася та передавалася іншим членам J5.

“Послуги криптосуміші підвищують анонімність власників криптовалюти. Алгоритм використовується для змішування даних, які потенційно ідентифікують власника валюти з іншими власниками, що надзвичайно ускладнює відстеження остаточного володіння активом”, – пише видання.

Як зазначив Уїлл Дей, зв’язок між інвестиціями в криптовалюту та відмиванням грошей викликають особливе занепокоєння, “оскільки злочинці використовують онлайн-валюти, щоб не бути спійманими”.

Також він додав, що використання криптовалюти вийшло на новий якісний рівень. “Австралія безперечно дає можливість законних інвестицій в криптовалюти, але ми також бачимо їх використання для здійснення податкових злочинів”, – заявив Уілл Дей.

Видання зазначає, що інформація між J5 тепер розподіляється “більш організовано”.

“У тому числі через комп’ютерну мережу, яка дозволяє агентствам порівнювати, аналізувати та обмінюватися даними анонімно”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, найбільша кількість власників криптовалют у Туреччині. Це пов’язано із девальвацією турецької ліри, вартість якої з початку року знизилася більш ніж на 40%. Велика кількість власників крипто є у Румунії (12% опитаних), Польщі (11%), Іспанії (10%) та Чехії (9%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram