Новини
5 Лютого 2020
994

Митна служба щоденно поповнює бюджет майже на 1 мільярд гривень

Нарахування тривають всупереч зменшенню оподаткованого імпорту

Кожен робочий день з початку 2020 р. Державна митна служба перераховує до бюджету близько 1 млрд грн. Про це повідомив глава митниці Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook.

“Це не дивлячись на зменшення оподаткованого імпорту в січні поточного року на 5,3% з 5,2 тис. т до 4,9 тис. т в порівнянні з січнем минулого року”, — зазначив він.

За словами Нефьодова, при цьому Україна продовжує зменшувати ставки мита на товари європейського походження в рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС (з цього року середньоарифметична ставка мита становить 0,459%) і митниця надає відповідні преференції українським імпортерам.

Шляхом контролю за визначенням митної вартості в січні 2020 р. у порівнянні з минулим роком, рівень вартості оподатковуваного імпорту збільшився на 6%.

Нефьодов зазначив, що в порівнянні з цим же періодом 2019 р. у два і більше рази збільшилися обсяги декларування мобільних телефонів, взуття, комп’ютерної техніки й т.д.

“І хоч укріплення гривні та падіння цін на сировинні товари не сприяли виконанню бюджетного розпису на січень, ми очікуємо пожвавлення зовнішньоекономічної активності у лютому — і відповідний ріст надходжень до державного бюджету”, — підкреслив Максим Нефьодов.

Як відомо, за підсумками 2019 р. державний бюджет зведений з дефіцитом 78,05 млрд грн при встановлених в держбюджеті 91,13 млрд грн. Надходження до держбюджету минулого року виявилося менше плану на 35 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram