Новини
18 Жовтня 2022
503

Місія МВФ у Відні розпочала роботу по Україні

Основними питаннями стали поточний стан економіки, макропрогнози, держбюджет 2023 та покриття його дефіциту

17 жовтня, у Відні розпочала свою роботу місія МВФ по Україні, повідомляє пресслужба Національного банку України (НБУ). Робота місії МВФ триватиме до 20 жовтня включно.

Участь у робочих зустрічах з експертами місії візьмуть представники НБУ на чолі з головою Нацбанку Андрієм Пишним. Під час них розглядатимуться поточний стан економіки України, макропрогнози, параметри державного бюджету на 2023 рік та джерела покриття його дефіциту.

“Сподіваємося на плідні результати місії та визначення параметрів для початку роботи над новою Моніторинговою програмою із залученням Ради МВФ, яка стане підґрунтям для повноцінної програми з Фондом”, — прокоментував початок роботи місії голова НБУ Андрій Пишний.

Колишній голова Нацбанку Кирило Шевченко зазначав, що Україна хоче до кінця року укласти угоду з МВФ на суму $15-20 млрд на термін до двох-трьох років у формі угоди Stand-by (SBA) або механізму розширеного фінансування (EFF). Така програма може стати другою за величиною позикою від МВФ після Аргентини.

Нагадаємо, прогноз світового економічного зростання на 2023 рік знижено.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram