Новини
11 Січня 2021
695

Мін’юст США: Boeing виплатить $2,5 мільярда для врегулювання звинувачень у шахрайстві

У листопаді минулого року компанії дозволили повернути літаки 737 MAX в експлуатацію

Компанія Boeing погодилася виплатити понад $2,5 млрд за зняття звинувачень у шахрайстві, пов’язаних з літаком 737 MAX. Угода охоплює штрафи обсягом $243,6 млн, компенсаційні виплати клієнтам — $1,77 млрд і створення фонду допомоги жертвам авіакатастроф — $500 млн, повідомляє Міністерство юстиції США.

“Трагедії рейсів 610 авіакомпанії Lion Air і 302 авіакомпанії Ethiopian Airlines показали шахрайські та обманні дії співробітників одного з провідних світових виробників комерційних літаків”, — заявив виконуючий обов’язки помічника генерального прокурора Девід Бернс.

За його словами співробітники Boeing обрали шлях прибутку, а не чесності, приховуючи від авіарегулятора США (FAA) важливу інформацію про роботу свого літака 737 MAX. Boeing визнав у судових документах, що авіарегулятор був введений в оману щодо системи корекції маневрування MCAS, що призвело до авіакатастроф.

Своєю чергою, виконавчий директор Boeing Девід Калхун заявив, що угода “належним чином визнає, як ми не виправдали наших цінностей і очікувань”.

У листопаді 2020 року Федеральне управління цивільної авіації США дозволило Boeing повернути в експлуатацію літаки 737 MAX, вимагаючи від Boeing внесення змін до програмного забезпечення й устаткування для розв’язання проблеми, що стала причиною двох аварій.

У березні 2019 року за катастрофу літака цієї моделі авіакомпанії Ethiopian Airlines загинули 157 осіб. У жовтні 2018 року жертвами аварії Boeing 737 MAX індонезійської компанії Lion Air стали 189 осіб.

Раніше Investory News писали, що у III кварталі 2020 року Boeing зафіксував збиток у $466 млн, у порівнянні з прибутком у $1,2 млрд роком раніше. Компанія веде активну боротьбу за економію витрат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram