Новини
3 Червня 2020
823

Мінус один: Сервіс доставки Меnu.ua залишає Україну з боргами перед партнерами у $220 тисяч

За словами інвестора Вагана Керобяна компанія була збиткова – щомісяця в неї інвестували понад $100 тисяч

Сервіс доставки Меnu.ua залишає Україну. Про плани компанії повідомив інвестор, засновник і головний виконавчий директор Menu Group Ваган Керобян виданню Retailers.

За інформацією видання декілька партнерів Menu.ua повідомили, що сервіс уже декілька місяців не виплачує кошти за замовлення. Своєю чергою Ваган Керобян зазначив, що рада директорів вирішила зупинити інвестиції в Україну й наразі розглядає два варіанти подальшого розвитку подій – закриття компанії або її продаж.

“Остаточне рішення з цього приводу буде прийнято 8 червня”, – розповів він. І додав, що борги перед партнерами, які становлять у цілому $220 тисяч, будуть погашені протягом декількох місяців.

За словами Керобяна, наразі Menu займає менше ніж 1% ринку доставки їжі, тоді як понад 50% знаходиться в руках ресторанів з власною службою доставки. Проте, до карантину компанія не планувала йти з України. Menu Group готувалася залучити $15 млн інвестицій та направити більшу їх частину на розвиток сервісу в Україні. Зокрема, відкриття dark stores – магазинів, які працюють тільки на доставку.

“Коли трапилася ситуація з коронавірусом, ми зрозуміли, що для подальшого розвитку в Україні у нас немає необхідних ресурсів”, – зазначив Керобян. За його словами, на період карантину у Menu.ua був незначне зростання, проте компанія була збитковою. Щомісяця в сервіс доводилося інвестувати понад $100 тисяч.

Він додав, що з України Menu Group буде йти зі збитками. “Ми не бачимо у найближчій перспективі прибутковості в Україні. Це може бути пов’язано з тим, що ми погано знаємо цей ринок”, – додав він.

Видання зазначає, якщо до 8 червня знайдеться покупець, сервіс буде проданий. В іншому випадку Menu.ua просто закриють. За словами Керобяна, 3-4 компанії в Україні проявили інтерес до купівлі сервісу. “Імен розголошувати не можу, але один з потенційних покупців – це одна з найбільших мереж супермаркетів в Україні. Якщо угода відбудеться, то на ринку України з’явиться третій досить сильний гравець у сегменті доставки їжі”, – заявив він.

Нагадаємо, вірменська компанія Menu Group зайшла на ринок України в липні 2019 року – через купівлю агрегатора Eda.ua. Заснований на ньому севіс доставки запустився в Києві у жовтні під брендом Menu.ua. В кінці лютого 2020 року масштабувався на Дніпро – з безкоштовною доставкою.

Минулого літа Ваган Керобян оцінював український ринок доставки готової їжі у 10-15 млрд грн з щорічним зростанням на 20-25%.  Відразу після придбання Eda.ua він заявив про наміри інвестувати в Menu.ua 100 млн грн.

Як повідомив Керобян, агрегатор Eda.ua його компанія купила за $1 млн шляхом обміну акцій. Після цього в розвиток сервісів в Україні інвестували понад $1,5 млн – сюди входять також витрати на погашення боргів, які були в Eda.ua.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram