Новини
1 Липня 2020
889

Минулого року у світі рекордно збільшилася кількість мільярдерів

Серед країн лідерами за кількістю багатіїв залишалися США (788 осіб) і Китай (342 особи)

У 2019 році кількість мільярдерів у світі й загальна вартість їх статків значно зросли після скорочення роком раніше, досягнувши рекордних показників, повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані аналітичної компанії Wealth-X.

Так, згідно “Перепису мільярдерів”, у світі  минулого року налічувалося 2825 мільярдерів, що на 221 особу, або на 8,5%, більше, ніж у 2018 році. При цьому загальна вартість їх статків збільшилася на 10,3% у річному вираженні, досягнувши $9,4 трлн.

“У 2018 році кількість мільярдерів знизилася на 5,4%, а загальна вартість їх статків скоротилася на 7%”, – йдеться у дослідженні. І додається, що зростання числа мільярдерів попри уповільнення темпів підйому світової економіки та складні геополітичні обставини, враховуючи Brexit і торгову війну між США і Китаєм, обумовлено головним чином хорошою динамікою фінансових ринків.

Зазначається, що у Північній Америці минулого року налічувалося 834 мільярдери (зростання на 11,2%) з сукупним розміром багатства у $3,5 трлн (збільшення на 13,8%). В Азії їх кількість становила 758 осіб (підвищення на 12%) із загальним статком у $2,4 трлн (зростання на 11%).

Серед країн лідерами за кількістю мільярдерів у 2019 році залишалися США (788 осіб) і Китай (342 людини). У Нью-Йорку нараховувалося 113 мільярдерів із статком в $1 млрд. Далі йдуть Гонконг (96 осіб) і Сан-Франциско (77 осіб). Пекін зайняв шосте місце з 57 мільярдерами.

У дослідженні Wealth-X також проаналізовано статки мільярдерів у поточному році з урахуванням пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, а також її негативного впливу на світову економіку й фондові ринки.

Згідно з попередніми даними, багато галузей економіки, враховуючи автомобільну, аерокосмічну й оборонну промисловість, фіксують зниження як числа мільярдерів, так і їх сукупного статку за перші п’ять місяців 2020 року. Водночас у таких сферах, як страхування й охорона здоров’я, спостерігається поліпшення показників.

Раніше Investory News писали, що згідно із дослідженням міжнародної організації Oxfam “Час піклуватися” (Time to Care), мільярдери у 2019 р. були багатшими понад половини населення Землі. Точніше – 2,1 тис. мільярдера у світі мали більше багатства, ніж 4,6 млрд осіб (майже 60% всього населення на планеті).

Тим часом мільярдерам США вдалося примножити свої статки на 15% протягом двох місяців пандемії коронавірусу. П’яту частину від загального приросту забезпечили п’ять найбагатших людей США – глава Amazon Джефф Безос, один із засновників Microsoft Білл Гейтс, засновник Facebook Марк Цукерберг, глава Berkshire Hathaway Воррен Баффет і співзасновник Oracle Ларрі Еллісон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram