Новини
6 Серпня 2021
870

Минулого року Німеччина внесла рекордну суму до бюджету ЄС

Тим часом Польща отримала на 12,4 мільярда більше, ніж сплатила

У 2020 році Німеччина, попри економічні наслідки пандемії коронавірусу, зробила рекордний внесок до спільного бюджету ЄС, йдеться у повідомленні німецького агентства DPA.

Зазначається, що Німеччина перерахувала до Брюсселя близько €19,4 млрд. Іншими найбільшими платниками стали Франція, яка внесла €9,5 млрд та Італія з €6,3 млрд.

Своєю чергою Польща стала найбільшим чистим одержувачем в абсолютних цифрах. Вона отримала з бюджету ЄС на €12,4 млрд більше, ніж сплатила. За нею йдуть Греція з €5,6 млрд, а також Румунія й Угорщина з приблизно €4,7 млрд.

“Польща та Угорщина зазнають критики через звинувачення у серйозних порушеннях верховенства права та інших фундаментальних цінностей ЄС. Тому в Євросоюзі посилюються голоси щодо скорочення виплат ЄС Угорщині та Польщі”, — зазначає агентство.

“Якщо ми хочемо запобігти подальшому перетворенню Угорщини та Польщі в автократії, Єврокомісія повинна припинити виплату грошей ЄС Варшаві та Будапешту”, — вважає німецький депутат Європарламенту Даніель Фройнд.

Єврокомісія зазначає, що бюджет ЄС дуже малий, якщо порівнювати з національними бюджетами, і що вигоди від членства в ЄС надходять не тільки на основі бюджетних показників.

Раніше Investory News писали, що Німеччина та Франція запропонували створити фонд, початковий капітал якого становитиме €500 млрд, на відновлення економіки ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram