Новини
23 Липня 2019
634

МінТОТ пропонує ввести санкції проти Молдовського металургійного заводу

Санкції вже були запроваджені у травні 2018 р., однак з невідомих причин навесні цього року були скасовані

Фото: gov-pmr.org

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ) ініціює санкції проти Молдовського металургійного заводу. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра Георгій Тука.

“Наше Міністерство ініціює повторне введення санкцій проти Молдовського металургійного заводу. Ці санкції були запроваджені у травні 2018 року, але, з незрозумілих причин, були скасовані вже в березні 2019”, – йдеться у повідомленні.

Він також зазначив, що комбінат розташований на території Придністровської Молдовської Республіки (ПМР).

“Варто лише додати одну суттєву деталь: це підприємство розташоване на території т.зв. ПМР в місті Рибніца.
Згідно домовленостей, які були досягнуті в результаті “прямих переговорів” (Медведчук, ау!) між Кишиневом і Тірасполем, цей комбінат, який працює за електрометалургійною технологією, отримує електроенергію безкоштовно! Що і призводить до недоброчесних конкурентних переваг на ринку”, – пише Тука.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 р. Кабінет міністрів України заборонив ввезення транспортних засобів з Росії, а з 1 березня 2020 р. і ввезення залізничних і трамвайних вагонів. За даними Держстату обсяг імпорту перерахованих позицій до України з РФ у 2018 р. становив $510 млн.

В Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма надійшов позов Внєшекономбанку до України через санкції проти “Промінвестбанку”. Російський банк звинувачує Україну в порушенні міжурядової угоди про інвестиції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram