Новини
29 Червня 2022
510

Міноборони: З 24 лютого Україна отримала близько півсотні безпілотників Bayraktar TB2

Законтрактовано ще десятки “турецьких пташок”

Від початку повномасштабного вторгнення рф Міноборони України поставило на озброєння до півсотні турецьких безпілотників Bayraktar TB2, ще кілька вже законтрактовані та оплачені МОУ. Їх постачання очікується вже у липні, повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

Вчора Baykar Makina ухвалив шляхетне рішення подарувати Україні три Bayraktar, на які українці раніше зібрали 600 млн грн. Варто пригадати, що Baykar Makina вже вдруге дарує своїх “пташок” ЗСУ. У травні в Литві за три доби зібрали 5 млн на Bayraktar TB2 для України, а потім міністр оборони Туреччини повідомив, що БПЛА передадуть безплатно, а на зібрані кошти закуплять боєприпаси для безпілотника та іншу допомогу.

Олексій Резніков подякував всім, хто долучився до ініціативи волонтерів по збору коштів задля перемоги України, та партнерам з Туреччини. Також він анонсував швидкі постачання десятків нових “Байрактарів”.

“Ми також отримали новий запит від командування Збройних Сил України і, таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків безпілотників”, — повідомив пан Олексій Резніков.

Також він підтвердив незмінність планів щодо будівництва спільного заводу з виробництва Байрактарів біля Василькова. Ще торік Україна та Туреччина підписали відповідну угоду. Наразі тривають перемовини щодо цього проєкту між оборонними відомствами України та Туреччини — “це плани середньострокової перспективи”. Вочевидь, будівництво заводу почнеться після перемоги у війні з рф.

Нагадаємо, що у Туреччині створюють “операційний центр” для вивезення зерна з України. Центр буде створений у Стамбулі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram