Новини
13 Квітня 2022
483

Міноборони: До Києва та звільнених регіонів України поки що рано повертатися

За словами Ганни Маляр, є ризик відновлення агресії та застосування хімічної зброї

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр наголосила на можливості відновлення агресії рф у тих областях, де її наразі вже немає, й з огляду на це відзначила резонність закликів до жителів цих областей, які залишили свої будинки, поки що не повертатися.

“Ризик відновлення агресивних дій в інших регіонах, не тільки сходу, можливий, тобто ми такі сценарії розглядаємо. Сьогодні ключове завдання російських військ — це схід… але водночас можлива загроза і щодо інших регіонів України. Тому на сьогодні не варто розслаблятися — війна в активній фазі наразі, ми не можемо говорити про те, що, там, спадає активність, про те, що зменшуються бої, — вони є, просто вони продовжуються на сході… і залежно від того, як розвиватимуться обставини в інших регіонах, буде зрозуміло, чи ворог просуватиметься далі”, — сказала Маляр в ефірі телемарафону в середу вранці.

За її словами, поки що Збройні сили України роблять усе можливе, щоб не дати російським окупаційним військам просунутися в глиб території України.

На прохання ведучого прокоментувати заклики чиновників до жителів звільнених регіонів та Києва поки що утриматися від повернення додому, заступник міністра відповіла: “це абсолютно резонні заклики”.

“Справді, нині ще рано повертатися, зокрема до столиці. І треба не забувати, що на сьогодні високий ризик загалом у державі можливості застосування хімічної зброї з боку рф — вони розглядають такі сценарії — і всупереч тому, що вони вже випустили в Україні понад тисячу ракет, у них залишається величезний арсенал. Тому на сьогодні є всі ризики. Доки триває війна, ризики є”, — додала Маляр.

Тим часом в областях, де повністю або частково припинилися бойові дії, почали відновлювати інфраструктуру. Області, в яких розпочнуться відновлювальні роботи: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Чернігівська.

Нагадаємо, німецька збройова корпорація Rheinmetall заявила про готовність постачати Україні важке озброєння, включаючи танки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram