Новини
16 Липня 2021
707

Міністром внутрішніх справ призначено нардепа Дениса Монастирського

Напередодні парламент підтримав відставку Арсена Авакова

Верховна Рада України (ВРУ) у п’ятницю, 16 липня, проголосувала за призначення Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. Відповідне рішення підтримав 271 народний депутат.

15 липня 2021 року парламент підтримав відставку голови МВС Арсена Авакова. Напередодні він написав відповідну заяву. Аваков очолював міністерство з 22 лютого 2014 року.

Згідно з виступом на засідання парламенту у п’ятницю, 16 липня, новообраний очільник зазначив, що планує зосередити увагу на:

• боротьбі з організованою злочинністю, злодіями в законі;

• на залученні поліцією до відповідальності всіх без винятку порушників, незалежно від їх посад, налагодженні відносин між поліцією, суспільством і місцевою владою;

• на безпеці дорожнього руху;

• цифровізації всіх сфер діяльності МВС;

• боротьбі з наркотиками;

• захисту держкордону — зокрема, “будівництві сучасного ефективно-облаштованого кордону за всім периметром держави”;

• впровадженні добровільного страхування від пошкодження майна внаслідок пожежі;

• зміцненні “внутрішньої стійкості й оборони країни, повернення Криму та Донбасу”.

Раніше нардеп очолював комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Монастирський був обраний до парламенту за списком президентської фракції “Слуга народу”, до цього працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”.

Крім того, у 8 скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, який наразі обіймає посаду заступника Авакова. Також Монастирський працював у ряді юридичних компаній.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховна Рада призначила першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки та міністра інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram