Новини
19 Березня 2021
665

Міністр охорони здоров’я анонсував другий етап вакцинації від COVID-19

За словами Максима Степанова наразі в Україні вакциновано понад 92 тисячі осіб

В Україні з наступного тижня стартує другий етап вакцинації від COVID-19, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Менш ніж за місяць ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів. Наразі в Україні провакциновано 92,713 тис. осіб”, — зазначив він.

І додав, що на даний час очікуються наступні постачання вакцин. “Найближчим часом ми отримаємо додаткові партії: 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca очікують відправки з Індії, ми тільки чекаємо на дозвіл уряду цієї країни. Також — постачання вакцини CoronaVac виробника Sinovac. 18 березня під час зустрічі з керівництвом ЮНІСЕФ в Україні мене запевнили, що до кінця березня — початку квітня у межах глобальної програми COVAX ми отримаємо партію з 570 тис. доз від AstraZeneca, а до кінця травня — ще 1,1-1,2 млн доз, крім того, вакцини компанії Pfizer”, — розповів міністр.

За його словами також очікується постачання 10 млн доз вакцини Novavax та індійської розробки від Bharat Biotech.

Наразі в Україні проводиться вакцинація від COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) та має локальну (торгову) назву Covishield.

Вакцина поставляється в Україну у флаконах, розрахованих на 10 доз. Україна поки що отримала тільки одну партію вакцини, якої достатньо для вакцинації двома дозами 250 тис. осіб.

Раніше Investory News писали, що в Україні на реєстрації три вакцини від COVID-19.

Тим часом світ очікує стрімке економічне зростання завдяки вакцинації. До середини 2021 року світове виробництво досягне рівня, який був до пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram