Новини
17 Липня 2019
890

Мінінфраструктури хоче зробити платним проїзд через мости

Але спершу планують зробити концесійні дороги

Міністерство інфраструктури України виступає з ініціативою будівництва в Україні платних мостів коштом приватного підрядника, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Віктора Довганя, заступника міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції, деякі мости потрібно зробити платними. “Більшість мостів будуються протягом 15 років. Наприклад, Подільсько-Воскресенський міст у Києві або запорізький. Це довгобуди, які забирають гроші з місцевого бюджету. Візьмемо американську модель: даємо це приватному підряднику (Володимиру Кличку це неодноразово пропонувалося). Підрядник зводить прозоре фінансування, ми його погоджуємо, підписуємо і далі він просто бере плату за проїзд…”, – розповів заступник міністра.

І додав, що в першу чергу, потрібно переходити до платних доріг. “Це треба робити терміново і в першу чергу почати з Кільцевої дороги Києва, оскільки вона переповнена і люди часто їздять по узбіччю. Одеська траса також переповнена”, – зазначив Віктор Довгань.

За оцінками Мінінфраструктури, всього на будівництво доріг в Україні в рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року потрібно закласти €50 млрд. “Якщо буде постійне фінансування, ми виходимо десь на €35 млрд з держбюджету. Решта €15 млрд повинен дати приватний інвестор”, – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, в кінці березня в Україні запустили портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту автомобільних доріг. Тепер кожен охочий в режимі онлайн має можливість переглянути інформацію про витрати бюджету на ремонт доріг по всім областям України, а також про оголошені тендери, фактичні витрати й так далі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram