Новини
21 Липня 2021
739

Мінінфраструктури планує випускати в Україні водневі автомобілі

Розроблений проєкт наказу дозволяє не тільки імпортування водневих автомобілів, але й їх виробництво

Міністерство інфраструктури України працює над створенням можливостей для імпортування водневих автомобілів в країну, а також їх виробництва тут.

Відповідний проєкт наказу “Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання” оприлюднено на сайті відомства.

Документ також передбачає відстрочення до 2025 року деяких конструктивних вимог до транспортних засобів. Це стосується правил щодо ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, дзеркал заднього виду.

“Відстрочка вимог введена для підтримки національних виробників, імпортерів, дилерів, а також споживачів від подорожчання виробництва і кінцевої вартості автомобілів”, — пояснюють у відомстві.

Мінінфраструктури зазначає, що зараз в Україні відсутні вимоги до водневих автомобілей.

“Автомобілі, що працюють на водні, не завдають шкоди довкіллю, адже мають нульовий рівень викидів вуглецю. Збільшення кількості таких транспортних засобів знизить рівень негативного впливу на навколишнє середовище”, — заявляють у міністерстві.

Нагадаємо, міністерство енергетики України приєдналось до Європейського альянсу з чистого водню (European Clean Hydrogen Alliance). Відтепер Міненерго братиме участь у профільних заходах організації та отримуватиме найбільш актуальну інформацію щодо розвитку водневої енергетики у країнах ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram