Новини
23 Лютого 2021
645

Мінінфраструктури: Мережа швидкісних електрозарядних станцій на дорогах отримає держпідтримку

В Україні нараховується 11 операторів, троє мають власне виробництво станцій змінного та постійного струму

Україна реалізує державну підтримку розвитку мережі швидкісних електрозарядних станцій на основних автодорогах зі столиці до Львова, Одеси та Дніпро, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія під час всеукраїнського форуму “Україна 30. Інфраструктура”.

За його словами, наразі розробляється спеціальна державна програма підтримки, яка дозволить передбачити та побудувати швидкісні електрозарядні станції на найпопулярніших маршрутах: Київ-Львів, Київ-Одеса та Київ-Дніпро.

“Ми надамо можливість розвивати електромобільність”, — наголосив він. І додав, що в Україні наразі 11 операторів зарядних станцій, з яких три оператори мають власне виробництво станцій змінного та постійного струму.

У Мінінфраструктури вважають, що оскільки в Україні попит на електротранспорт зростає, важливо збільшити кількість “швидкісних” зарядних станцій постійного струму.

Локалізація виробництва електрокарів в Україні, наголошують у відомстві, дозволить створити нові робочі місця та збільшити частку автовиробництва у ВВП держави.

За словами Владислава Криклія, наразі міністерство спільно з ЄІБ оновлює близько 1 тис. одиниць громадського транспорту у 29 містах, готує пілотний проєкт зі встановлення швидкісних електрозарядок на головних магістралях країни, а також локалізує виробництво електрокарів в Україні.

Раніше Investory News писали, що через бум електрокарів в Україні будуватимуть стоянки по-новому — не менше ніж 5% машиномісць мають бути з зарядками для електричних авто.

Тим часом у Європі попит на електромобілі вперше перевищив продажі авто “на дизелі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram