Новини
31 Березня 2021
618

Мінфін: За місяць банки видали 40 пільгових іпотечних кредитів

Програма охоплює первинний і вторинний ринок житла, зокрема індивідуальні будинки

Українські банки видали близько 40 кредитів у межах програми “Доступна іпотека під 7%”, повідомляє Укрінформ з посиланням на міністра фінансів Сергія Марченко.

“З 1 березня ми запустили програму “Доступна іпотека під 7%”. На сьогодні вже видано близько 40 кредитів”, — зазначив він.

До програми “Доступна іпотека 7%” приєдналися “ПриватБанк”, “Укргазбанк” й “Ощадбанк”, а також банки “Глобус”, “Мегабанк”, “ОТП Банк”, банк “Альянс” і “Кредобанк”.

Програма “Доступна іпотека” передбачає іпотеку під 7% річних на суму до 2,5 млн грн. Максимальний термін — 20 років, мінімальний перший внесок — 15% вартості, максимальний розмір комісії банку — 0,5% річних.

При цьому перевищення нормативної площі предмета іпотеки у межах 20% сплачується позичальником власними або кредитними коштами без компенсації відсотків.

Програма охоплює первинний і вторинний ринок житла, зокрема індивідуальні будинки. При цьому термін введення в експлуатацію будівлі повинен бути після 2018 року.

15 лютого 2021 року Кабінет міністрів України збільшив максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім’ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні України, де розташований предмет іпотеки.

Нагадаємо, на початку лютого Денис Шмигаль оголосив, що у першому півріччі 2021 року в Україні запустять програму фінансового лізингу та іпотечного кредитування під 5% річних. Програма буде доступна для окремих категорій громадян.

Тим часом у Міністерстві фінансів планують у межах програми “Доступна іпотека під 7%” 2021 року видати кредитів на 5 млрд грн для 5 тис. сімей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram