Новини
14 Липня 2020
1 295

Мінфін відзвітував щодо роботи програми “Доступні кредити 5-7-9%”

Близько 3100 заявок зараз знаходяться на різних стадіях розгляду у банках

За п’ять місяців програми “Доступні кредити 5-7-9%” кредити отримали 1,140 тис. підприємців на загальну суму 1,45 млрд грн, з них — 106 угод на 360,136 млн грн підписали за минулий тиждень, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

“Загалом Програма на 66% забезпечила зростання загального кредитного портфеля банківської системи у національній валюті за лютий-травень 2020 р., які можна назвати найважчими місяцями жорсткого карантину”, — йдеться у повідомленні.

Кожен шостий, хто відповідає базовим критеріям програми та звернувся у банк з повним пакетом документів, отримує кредит. Такий відсоток задоволення заявок відповідає загальній статистиці по власних банківських програмах.

При цьому відмови отримали близько 34,5% заявників. Найчастіша причина відмови банку — ділова репутація позичальника (негативна кредитна історія, поганий фінансовий стан, кримінальні справи тощо). Близько 3,1 тис. заявок зараз знаходяться на різних стадіях розгляду у банках.

Як зазначають у відомстві, за п’ять місяців уряд тричі змінював Програму “Доступні кредити 5-7-9%”, шукаючи розв’язання тих проблем, з якими стикалися підприємці на шляху до своїх доступних кредитів. Перед кожною зміною Програми були ретельно опрацьовані пропозиції банків, представників різних асоціацій та підприємців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розширив список можливих учасників програми “Доступні кредити 5-7-9%” і зняв обмеження по максимальній сумі кредиту для рефінансування під ставку 0%.

Також, уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” у два рази — до 3 млн грн та розширив її пакетом антикризових заходів для мікро- та малого бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram