Новини
23 Грудня 2020
641

Мінфін у грудні продав держоблігацій на понад 73 мільярди гривень

В уряді запевняють — на казначейських рахунках достатньо коштів для забезпечення всіх платежів

Міністерство фінансів України в грудні залучило до бюджету понад 73 млрд грн від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), повідомляє Укрінформ.

“Тільки за грудень міністерство фінансів змогло залучити понад 73 млрд грн на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої державної позики”, — розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Він підкреслив, що на казначейських рахунках достатньо коштів для забезпечення всіх платежів.

“Наприклад, вчора для погашення заборгованості по зарплаті шахтарям державних вугледобувних підприємств було перераховано 541 млн грн. Це друга частина суми в 1,4 млрд грн, яка була передбачена на виплату боргу із зарплати гірникам державних шахт. Першу частину цієї суми (850 млн грн) гірники отримали в п’ятницю”, — заявив прем’єр.

Також, за підсумками 2020 року Міністерство фінансів очікує перевиконання доходів державного бюджету на 10-13 млрд грн.

Було успішне розміщення ОВДП на 51 млрд грн. У нас ще два аукціони внутрішніх і буде перевиконання доходу десь 10-13 млрд грн за підсумками року. Тому підстав вважати, що ми не виконаємо бюджет в частині витрат, теж немає. На цей момент, я вже можу це сказати спокійно”, — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як відомо, Мінфін 15 грудня залучив до державного бюджету рекордну суму обсягом 51,39 млрд грн. На аукціоні було представлено дев’ять випусків облігацій.

Раніше Investory News писали, що територіальні громади вперше стали власниками облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) — їх портфель станом на 7 грудня склав 120 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram