Новини
16 Червня 2021
547

Мінфін: У 2021 році витрати на боротьбу з коронавірусом досягли 20 мільярдів гривень

Зокрема на соціальну підтримку населення в умовах карантину пішло 1,6 мільярда гривень

За підсумками січня-травня 2021 року видатки на боротьбу з COVID-19 коштом державного та місцевого бюджетів становили 19,5 млрд грн, йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Зокрема на оплату установам охорони здоров’я за надані послуги зі стаціонарної медичної допомоги та вакцинації населення у межах програми медичних гарантій було направлено 8,3 млрд грн.

На закупівлю вакцин від COVID-19 витратили 6,7 млрд грн, на придбання інших товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19 (крім вакцин) — 1,4 млрд грн, зокрема 1 млрд грн коштів місцевих бюджетів. Ще 400 млн грн становила субвенція на забезпечення лікарень киснем.

Крім того, на соціальну підтримку населення в умовах карантину було витрачено 1,6 млрд грн, на виплату матеріального забезпечення через тимчасову втрату працездатності (“лікарняних”) — 0,4 млрд грн, на виплату допомоги з безробіття — 0,7 млрд грн.

Мінфін нагадує, що у загальному на боротьбу з COVID-19 2021 року передбачено понад 33 млрд грн, з них 15,4 млрд грн — на оплату послуг медичних установ і 10,5 млрд грн — на закупівлю 38 млн доз. Крім того, очікується отримання у межах механізму COVAX близько 8 млн доз вакцин.

Станом на кінець травня укладено договори на постачання 32 млн доз вакцин коштом державного бюджету: 2 млн доз вакцин виробництва AstraZeneca, 10 млн доз вакцин виробництва Novavax, 20 млн доз вакцин виробництва Pfizer. Крім того, наприкінці 2020 року було укладено угоду на закупівлю 1,9 млн доз вакцин виробництва компанії Sinovac Biotech (Китай).

Нагадаємо, найбільшими покупцями вакцин від коронавірусу стали Євросоюз і США. На країни з високими доходами припадає 53% всіх світових закупівель.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram