Новини
28 Грудня 2020
1 024

Мінфін створив Українську фінансову житлову компанію

Так у відомстві намагаються розв’язати житлове питання

Фото: mof.gov.ua

Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав статут ПАТ “Українська фінансова житлова компанія”, яке створено для розробки та втілення механізму доступної іпотеки, йдеться у повідомленні на сайті міністерства.

Зазначається, що мова йде про фінансові інструменти з можливістю отримання іпотечного кредиту до 7% річних строком до 20 років із залученням до співпраці банків за державного посередництва.

Гендиректором створеної житлової компанії призначили Василя Шкуракова, який з 2018 року працював заступником міністра фінансів, де відповідав за місцеві запозичення, гарантії та фіскальні ризики. 24 грудня уряд постановою звільнив його з цієї посади.

“Українська фінансова житлова компанія” створена з метою забезпечення функціонування ринку іпотечного кредитування, сприяння та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, а також одержання прибутку від провадження господарської діяльності відповідно до законодавства України.

Раніше Investory News писали, що Україна входить до десятки країн світу за темпами зростання цін на нерухомість. За підсумками третього кварталу поточного року ціни зросли на 10,3%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram