Новини
11 Січня 2020
834

Мінфін США оголосив список санкцій проти деяких секторів економіки Ірану

Санкції вводяться проти 17 іранських компаній, а також тих, хто співпрацює з Тегераном

Фото: Vahid Salemi

США ввели нові санкції відносно декількох секторів економіки Ірану, а також щодо тих, хто підтримує з Тегераном ділові зв’язки. Про це повідомляє прес-служба міністерства фінансів США з посиланням на заяву міністра фінансів США Стівена Мнучіна.

За його словами, президент США Дональд Трамп видав указ, що дозволяє ввести санкції проти будь-якої особи, яка володіє, працює і торгує, сприяє секторам іранської економіки, зокрема будівництво, виробництво, текстильну галузь і гірничодобувну.

Мнучін підкреслив, що мова йде як про первинні, так і про вторинні санкції. Він зазначив, що нові заходи при необхідності передбачають подальше поширення санкцій на інші сектори економіки.

“По-друге, ми оголошуємо про 17 особливих санкцій проти іранських найбільших виробників заліза і сталі, трьох організаціях, що базуються на Сейшельських островах,  і одного судна, пов’язаного з транспортуванням продукції”, — додав він.

Список компаній, які потрапили під нові санкції, опублікований на сайті мінфіну США.

Зокрема, санкційні заходи торкнулися торгової компанії Pamchel Trading Beijing Co. Ltd., що базується в Пекіні. З серпня 2019 р. вона щомісяця купувала тисячі метричних тонн сталевих слябів у найбільшого виробника сталі на Близькому Сході — іранської Esfahan Mobarakeh Steel Company, яка також потрапила під санкції.

Крім того, під санкції потрапили компанії Saba Steel, Hormozgan Steel Company, Oxin Steel Company, Khorasan Steel Company, South Kaveh Steel Company, Iran Alloy Steel Company, Golgohar Mining and Industrial Company, Chadormalu Mining and Industrial Company, Arfa Iron and Steel Company, Khouzestan Steel Company та Iranian Ghadir Iron & Steel Co.

OFAC також ввів санкції відносно Reputable Trading Source LLC, що базується в Омані, і, яка пов’язана з Khouzestan Steel Company.

У списку санкцій OFAC також внесено низку провідних компаній, що працюють в секторі виробництва алюмінію і міді в Ірані: Iran Aluminum Company, Al-Mahdi Aluminum Corporation, National Iranian Copper Industries, Khalagh Tadbir Pars Co.

Як відомо, Китай ввів санкції проти американської правозахисної організації Human Rights Watch і тимчасово зупинив розгляд запитів на заходження кораблів США в Гонконг.

Також, влада США заявила, що готова підвищити мита на ввезення в країну товарів із Франції у відповідь на введення в цій країні нового податку на цифрові послуги. Серед товарів — шампанське, сумки, сир та інша продукція загальною вартістю $2,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram