Новини
29 Грудня 2020
710

Мінфін розмістить ОВДП на 1,8 мільярда гривень для “Експортно-кредитного агентства”

Також передбачено випуск облігацій для новоствореної “Української фінансової житлової компанії”

Державний бюджет України на 2021 рік передбачає фінансування Експортно-кредитного агентства обсягом до 1,8 млрд грн, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на текст закону про держбюджет на сайті Міністерства фінансів.

“Надати право Міністерству фінансів здійснювати за рішенням Кабінету міністрів випуски облігацій внутрішньої державної позики в сумі не більше 1,8 млрд грн з подальшим придбанням у державну власність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії Експортно-кредитного агентства, 100% акцій якого належать державі в особі Кабінету міністрів”, — йдеться в повідомленні.

Крім цього, держбюджет передбачає також право Мінфіну провести випуски облігацій внутрішньої держпозики більше обсягів для випуску акцій ПАТ “Українська фінансова житлова компанія”, 100% якої належать державі.

Як відомо, Мінфін у грудні залучив до бюджету понад 73 млрд грн від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Нагадаємо, міністество фінансів України для розробки та втілення механізму доступної іпотеки створило ПАТ “Українська фінансова житлова компанія”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory New s у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram