Новини
21 Липня 2020
712

Мінфін продав облігацій внутрішньої держпозики на 11,5 мільярдів гривень

Середньозважена ставка прибутковості залишилася незмінною — 3,39%

За підсумками аукціону з продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), у вівторок, 21 липня Міністерство фінансів України залучило до держбюджету в еквіваленті 11,501 млрд грн, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що Мінфін запропонував інвесторам три випуски цінних паперів, два з яких номіновані в національній валюті та один — в іноземній. Термін обігу пропонованих державних облігацій в гривні — 6 місяців і 2 роки.

“Від розміщення 6-місячних паперів до державного бюджету було залучено 4,67 млрд грн, а від дворічних — 2,1 млрд грн. Середньозважена дохідність 6-місячних ОВДП склала 7,74%, в той час як 2-річних — 10, 25% “, — йдеться у повідомленні.

Водночас від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП залучили $171 млн. Середньозважена ставка прибутковості залишилася незмінною — 3,39%.

Нагадаємо, місяцем раніше, 23 червня, Мінфін на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) запропонував інвесторам шість випусків цінних паперів в гривні з терміном обігу від 3-х місяців до 3-х років та залучив до бюджету 6,2 млрд грн.

Як відомо, Україна скасувала угоду з випуску нових 12-річних єврооблігацій на $1,75 млрд з можливістю викупу на $750 млн єврооблігацій з погашенням у 2021-2022 рр. Днем раніше з’явилася інформація, що голова НБУ Яків Смолій подав президенту України заяву про відставку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram