Новини
13 Січня 2023
491

Мінфін: Фінансування освіти під час війни

1,5 млрд грн буде виділено для забезпечення умов в установах загальної середньої освіти

У державному бюджеті на 2023 рік закладено 156 млрд грн на фінансування освіти, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

87,5 млрд грн буде направлено на виплату заробітної плати вчителям; 4,6 млрд грн — на виплату академічних стипендій студентам, аспірантам та докторантам для близько 150 тис. осіб; 52,1 млрд грн — на підготовку кадрів установами професійної вищої освіти та вищої освіти.

Також 1,5 млрд грн передбачено для облаштування понад 300 укриттів та безпечних умов в установах загальної середньої освіти; 1 млрд грн — на придбання понад 300 шкільних автобусів; 0,8 млрд грн — на видання та придбання понад 5,7 млн підручників та посібників; 0,3 млрд грн — проведення додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвивальних занять для близько 45 тис. осіб з особливими освітніми потребами.

“Цього року ми зосередилися на безпеці учнів, студентів, вчителів, викладачів. Тому в держбюджеті вперше передбачено кошти для забезпечення надійних та належно обладнаних укриттів. Адже у всіх закладах має бути створене безпечне середовище”, — зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличов.

Нагадаємо, українців навчатимуть криптонауці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram