Новини
26 Травня 2020
905

Мінфін: Держборг скоротився майже на 3%

Головним фактором впливу стали коливання на валютному ринку

У квітні державний і гарантований державою борг України в національній валюті зменшився на 2,7% до 2196 млрд грн, а в доларовому еквіваленті зріс на 1,3% до $81,4 млрд. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що ключовим фактором впливу на держборг традиційно були коливання на валютному ринку. За даними Національного банку України (НБУ), ревальвація гривні по відношенню до долара США у квітні склала 4,04%.

Активність інвесторів була невисокою через пандемію COVID-19 і очікування можливої ​​рецесії світової економіки. З чотирьох аукціонів, запланованих Мінфіном, відбувся один: 28 квітня в держбюджет залучили 9,8 млрд грн.

При цьому в міністерстві стверджують, що завдяки достатньому запасу фінансової ліквідності, комфортно пройшли період несприятливої ​​кон’юнктури ринку, своєчасно та у повному обсязі виконали фінзобов’язання. Зокрема, 9,9 млрд грн спрямовані на погашення держборгу і 9 млрд грн на обслуговування.

Нагадаємо, Міфін на первинних аукціонах з розміщення ОВДП у вівторок, 12 травня, збільшило продаж “коротких” паперів майже вдвічі в порівнянні з минулим тижнем — з 10,02 млрд грн до 19,39 млрд грн, зберігши ставки на рівні 11,26–11,28% річних, повідомляється на сайті відомства. 3-місячних паперів було продано вдвічі більше, ніж 6-місячних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram