Новини
11 Жовтня 2022
355

Міненерго: Відбулася наймасштабніша атака на енергосистему України з боку рф

10 жовтня завдано ударів на всьому ланцюгу постачання

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що атака на енергетичну систему України, здійснена російськими військовими 10 жовтня, була наймасштабнішою з початку війни та охопила весь ланцюжок енергопостачання України — від виробництва до розподілу ресурсу.

“Сьогодні, 10 жовтня, росія здійснила найбільш масштабну атаку на енергетичну систему України за весь період війни. Цинізм полягає в тому, що було завдано ударів на всьому ланцюгу постачання – це і системи розподілу електроенергії, і генерація”, — сказав Галущенко.

Міністр наголосив, що мета ворога — ускладнити можливість перепідключення постачання електроенергії з інших джерел.

При цьому він зазначив, що енергетики продовжують ремонтні роботи та відновлюють електропостачання споживачам. “Є області, де вже відновлено електропостачання. Є області, де роботи тривають. У деяких містах роботи щодо підключення енергопостачання триватимуть і завтра”, — описав ситуацію міністр.

Водночас він закликав українців допомогти енергетикам у відновленні стабільності енергосистеми, скоротивши споживання електроенергії, особливо в пікові години навантаження.

Він нагадав, що заходів щодо скорочення енергоспоживання вживає не лише Україна. “Це зараз робить уся Європа. Там також роблять певні дії для економії та ухвалюють необхідні рішення”, — зазначив Галущенко.

Нагадаємо, Європа погодила шляхи подолання енергетичної кризи. Серед них — скорочення споживання електроенергії та її перерозподіл.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram