Новини
15 Вересня 2021
606

Мінекономіки: За сім місяців зростання ВВП становить 2,1%

Серед ризиків для покращення показників — локдаун і повноцінний запуск “Північного потоку-2”

Зростання ВВП України за останній період січня-червня 2021 року становить 2,1%. Про це йдеться у червневому огляді економічної діяльності від Міністерства економіки України.

“У січні-червні 2021 року, за розрахунками міністерства економіки, зведений індекс виробництва зріс на 1,3% (1% на рік у січні-червні 2021 року, перехід на січень-червень 2020 року відповідно 6,6%), ВВП — на 2,1% (1,7% на шестимісячний період 2021 року, 6,1% падіння на сім місяців 2020 року)”, — зазначається в огляді.

За даними Мінекономіки, зростанню ВВП за вказаний період сприяли промисловість, сільське господарство, транспорт і будівельна галузь.

Водночас ризиками для прогнозу зростання ВВП за підсумками року на 4% є частота, тривалість і рівень жорсткості можливих нових карантинних обмежень, погіршення зовнішньоекономічної кон’юнктури ключових сировинних ринків, а також повноцінний запуск “Північного потоку-2”, який може позначитися на відхиленні від очікуваних показників транзиту.

Раніше Investory News писали, що згідно з даними Державної служби статистики реальний валовий внутрішній продукт України в другому кварталі 2021 року зріс на 5,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram