Новини
24 Січня 2022
544

Мінекономіки: За програмою “єПідтримка” в Україні вже витрачено 1,7 мільярда гривень

З 24 січня українці віком від 60 років матимуть змогу купувати на ці кошти ліки

На картки українців з початку запуску програми “єПідтримка” перераховано 7,3 млрд грн. З них 1,7 млрд грн громадяни вже витратили. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки України.

Зазначається, що найпопулярнішими за видами витрат стали:

• книжкові магазини — 575 млн грн;

• кінотеатри — 444 млн грн;

• театри, концерти та розважальні послуги — 218 млн грн;

• залізничні та авіа пасажирські перевезення — 204 млн грн;

• спорт — 171 млн грн.

Додається, що з понеділка, 24 січня, українці віком від 60 років матимуть змогу витратити кошти, нараховані за програмою “єПідтримка”, на придбання ліків.  Купити можна лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках.

“Наразі понад 3,5 млн громадян, старших за 60 років, мають “зелений” сертифікат вакцинації від Covid-19, з них близько 1 млн вже долучилися до програми. Відсьогодні вони матимуть можливість витратити кошти не лише на придбання послуг в сферах культури, спорту та пасажирських перевезень, але й на ліки”, — йдеться у повідомленні.

Лікарські засоби можна придбати в аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього. Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме оформлена картка, не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків власникові виповнилося 60 років.

Програма “єПідтримка” спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів.

Нагадаємо, найбільшими покупцями вакцин від коронавірусу стали Євросоюз і США. На країни з високими доходами припадає 53% всіх світових закупівель.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram