Новини
13 Липня 2021
614

Мінекономіки: В Україні у першій половині 2021 року зріс інвестиційний клімат

Спостерігається суттєве покращення настроїв топменеджерів компаній

В Україні з початку року індекс інвестиційної привабливості зріс з 2,4 до 2,84, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Також дослідження продемонстрували суттєве покращення настроїв топменеджерів компаній, які входять до асоціації, зокрема 32% опитаних вважають, що інвестиційний клімат покращився за останні шість місяців.

“Європейська бізнес асоціація проводить аналіз інвестиційних настроїв в Україні з 2008 року. Мінекономіки зацікавлено в такому дослідженні, оскільки питання покращення інвестиційної привабливості України та розвиток інституційних механізмів захисту прав інвесторів є одним із ключових пріоритетів Уряду та України”, — зазначив перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

Крім того, міністерство продовжує роботу з реалізації Закону України “Про індустріальні парки”. Наразі Мінекономіки та профільний комітет парламенту готують комплексні зміни законодавства, що направлені на створення додаткових стимулів для резидентів і керівників компаній індустріальних парків.

“Питання створення регіональної мережі індустріальних парків і надання їм державної підтримки суб’єктам є одним із пріоритетних напрямів розвитку регіонів. Станом на сьогодні до Реєстру вже включено 50 індустріальних парків. Проте лише у 25 з них визначено керуючі компанії, а у восьми є учасники. Ми маємо створити мережу індустріальних парків, що існують не лише на папері. Це має бути по-справжньому дієвий інструмент залучення інвестицій, соціального та економічного розвитку”, — додав Гринюк.

Як писали раніше Investory News, українська компанія 3DLOOK, яка працює над технологією сканування людського тіла по фото, залучила $6,5 млн. Серед її клієнтів — компанія Баффета, ритейлери зі списку Fortune 1000 та вітчизняні бренди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram