Новини
11 Червня 2021
620

Мінекономіки: Падіння ВВП України сповільнилося до 0,2%

За підсумками квітня зафіксовано зростання зведеного індексу виробництва

Падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) України у січні-квітні сповільнилося до 0,2% з 2% за підсумками березня. Про це свідчать дані огляду економічної активності за підсумками квітня, оприлюдненого Міністерством економіки, повідомляє Бізнес Цензор.

“Мінекономіки оцінює незначне скорочення обсягів ВВП на рівні 0,2% (падіння на 2% у першому кварталі 2021 року на 4,9% за чотири місяці 2020 року)”, — зазначається у документі.

За оцінками міністерства, за підсумками квітня, зафіксовано зростання зведеного індексу виробництва (СІП). “Так, у січні-квітні 2021 року, вперше з грудня 2019 року відбулося зростання СІП на 0,7% (“мінус” 3% у першому кварталі 2021 року і 5,9% за 4 місяці 2020 року відповідно)”, — йдеться в огляді.

При цьому Мінекономіки констатує, що поліпшення економічних показників переважно викликано ефектом низької порівняльної бази.

“У квітні більшість основних видів економічної діяльності продемонстрували істотне поліпшення ситуації. Але на фоні все ще песимістичних настроїв бізнесу та посиленого карантину в окремих регіонах “червоної зони” епідемічної небезпеки таке поліпшення в основному поки є ефектом низької статистичної бази порівняння минулого року… Разом з тим ми не можемо поки що говорити про післякризове оздоровлення економіки. На це потрібно більше часу”, — наголошується в огляді.

Раніше Investory News писали, що за підсумками травня інфляція розігналася до 9,5%. Загалом з початку 2021 року ціни зросли на 6,1%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram