Новини
2 Квітня 2022
490

Мінекономіки оцінює падіння ВВП України в першому кварталі 2022 року у 16%

“Російська агресія проти України докорінно змінила нашу економіку”

Валовий внутрішній продукт (ВВП) України у першому кварталі 2022 року через розпочату росією війну скоротився на 16% проти аналогічного періоду минулого року. Такою є оцінка Міністерства економіки країни.

“Російська агресія проти України докорінно змінила нашу економіку. Наш прогноз зниження ВВП у першому кварталі 2022 року становить 16%, а загальнорічне падіння може досягти 40%”, — заявив перший заступник міністра Денис Кудін.

Найбільше постраждали ті галузі, де неможлива дистанційна робота, зокрема авіаційні, морські перевезення, сфера послуг, де бізнес працює безпосередньо зі споживачами.

За останні 10 днів економіка загалом почала оживати, бізнес у безпечних регіонах повертається до роботи, а аграрії розпочали посівну.

Мінекономіки зазначило, що у процесі відновлення економіки України особлива увага приділятиметься підтримці галузей, які безпосередньо забезпечують життєдіяльність громадян та зміцнюють обороноздатність держави.

“Йдеться про сільське господарство, виробництво харчових продуктів, роздрібну торгівлю, комунальні та енергетичні послуги, виробництва, що працюють над мобілізаційними замовленнями”, — уточнило відомство.

Як повідомлялося, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва 22 березня спрогнозувала, що спад ВВП України через розпочату росію війни може становити третину від довоєнного.

Як писали раніше Investory News, за два тижні після вторгнення Росії в Україну агресор зазнав чи не найгіршого падіння з кризи 90-х, що вже скоротило ВВП росії на $30 млрд, або 9% у 2022 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram