Новини
11 Червня 2021
548

Мінекономіки: Китай зацікавлений в нарощуванні постачання українських зернових і бобових

Міністр економіки Олексій Любченко на зустрічі з послом КНР в Україні Фань Санжньжуем обговорили подальшу співпрацю країн

Китай зацікавлений в нарощуванні поставок української сої, гороху, ячменю, пшениці, а також м’яса птиці та інших продуктів, повідомляє Міністерство економіки за підсумками зустрічі першого віцепрем’єра — міністра економіки Олексія Любченка з послом КНР в Україні Фань Санжньжуем.

“Сьогодні ми почули від наших китайських партнерів підтвердження інтересу до поглиблення економічної співпраці, нарощування експорту українських сільгосптоварів, побудови інфраструктури та реалізації спільних інвестиційних проєктів у транспортній, будівельній, енергетичній, ІТ та інших сферах”, — цитує пресслужба міністерства Олексія Любченка.

Згідно з повідомленням, у зустрічі також взяли участь заступник міністра Володимир Гринюк і заступник міністра-торгпред України Тарас Качка, а також представники керівної ланки посольства КНР в Україні.

Сторони також наголосили на важливості підписання найближчим часом міжурядової угоди про поглиблення співпраці у сфері будівництва інфраструктури.

“Такий крок дозволить почати підготовчу роботу для запуску інвестиційних проєктів, зокрема будівництва дороги М-22 “Полтава-Олександрія” та першої частини Київської окружної дороги — ділянки М05-М06, вартість яких становитиме близько $1,1 млрд”, — вказало міністерство.

Також важливим є продовження роботи з розвитку вантажних перевезень у напрямку Китай — Західна Європа через територію України, зазначається в релізі.

Крім того, китайська сторона підкреслила важливість реалізації міжурядової ініціативи України та КНР “Один пояс — один шлях”. Йдеться про підготовку дорожньої карти для виконання програми співпраці між двома країнами в межах спільного будівництва “економічного пояса Шовкового шляху” і “Морського Шовкового шляху XXI ст.”.

Тим часом експорт української органічної продукції в країни Європейського союзу у 2020 році скоротився на 23,1% проти 2019 року. Всупереч зниженню, Україна залишилася головним постачальником органічних круп.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram