Новини
21 Листопада 2022
461

Мінекономіки: Близько п’яти мільйонів українців втратили роботу через війну

Бойові дії руйнують ринок праці в державі

Щонайменше 5 млн людей в Україні втратили роботу через бойові дії, заявила заступник Міністра економіки Тетяна Бережна на польсько-українському економічному форумі під час дебатів з питань соціальної політики та викликів у контексті війни в Україні, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії продовжуються там, де було зайнято 10 млн людей. Щонайменше 5 млн людей втратили роботу. У боях загинули сотні робітників. Через бойові дії країну покинули вже близько 7 млн людей. Істотно зріс рівень безробіття”, — зауважила Бережна.

За її словами, саме тому серед ключових пріоритетів роботи уряду — стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці та повернення додому наших громадян, а також створення нових робочих місць. На це спрямовано низку урядових програм, які вже запущені та успішно працюють.

Зокрема, серед таких програм заступник міністра назвала доступне кредитування для бізнесу, релокацію підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантову підтримку розвитку підприємництва єРобота, залучення безробітних до суспільно корисних робіт у межах проєкту “Армія відновлення”, програми допомоги з часткового безробіття.

“Ми розуміємо, що на шляху відновлення України, повернення наших людей перед нами стоять великі виклики та завдання. І сподіваємось, що міжнародні партнери підтримають нас у цьому, зокрема, і наш добрий друг Польща, в якій майже 1,5 млн українців зараз ми прагнемо повернути додому всіх наших громадян, які були змушені виїхати через війну”, — наголосила Бережна.

Вона зазначила, що кожен із партнерів України зможе знайти свій сегмент та приєднатися до великої програми відновлення України. Як через інвестиції у відновлення інфраструктури, промислових та соціальних об’єктів, так і підтримуючи окремі програми, спрямовані на розвиток бізнесу та стимулювання зайнятості, які передбачають можливість залучення будь-яких джерел, зокрема благодійних внесків, гуманітарної допомоги, грантів, подарунків, міжнародної допомоги тощо.

“Україна зараз динамічно змінюється, щоб стати кращою для своїх громадян та відкритим й надійним партнером для своїх друзів-поляків”, — підсумувала Бережна.

Нагадаємо, майже половину нових малих бізнесів під час війни відкривають жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram