Новини
16 Вересня 2021
706

Мінцифри заощадило 3 мільярди гривень на державних IT-закупівлях

Серед тисячі проєктів інформатизації через невідповідність було не затверджено п’ятдесят

За перше півріччя 2021 року Міністерство цифрової трансформації змогло заощадити на державних IT-закупівлях 3 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба у Telegram.

Зазначається, що з 2019 року Мінцифри займається затвердженням усіх державних IT-закупівель через Національну програму інформатизації. “Погоджується все — від створення складних ІТ-систем, реєстрів і серверів до простих закупівель техніки та навіть її ремонту”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що за перше півріччя 2021 року на погодження до Мінцифри були надані 1080 проєктів інформатизації. З них 50 не були затверджені через такі причини:

• завищення вартості проєктів;

• закупівля забороненого програмного забезпечення;

• нехтування стандартами у сфері технологій та захисту інформації;

• відсутність у проєкті комплексної системи захисту інформації.

Як зазначив міністр Михайло Федоров на сторінці у Facebook, Мінцифри активно бореться з корупцією. “Цифровізація стала нашим основним інструментом зупинення багатьох схем на мільйони гривень, які осідали в кишенях корупціонерів”, — наголосив він.

За словами міністра завдяки затвердженню проєктів вже зекономлено державі понад 6 млрд грн на IT-закупівлях. “Неодноразово були ситуації, коли команда Мінцифри аналізувала тендери та зупиняла пропозиції із завищеними цінами, невідповідним і непотрібним ПЗ”, — розповів він.

Нагадаємо, наприкінці липня в Україні стартували перші тендери на швидкісний інтернет у межах реалізації проєкту “Інтернет-субвенція”. За процесом і деталями з кожної закупівлі можна було спостерігати в режимі реального часу на дашборді.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram