Новини
16 Липня 2021
629

Мінцифра та Amazon співпрацюватимуть для прискорення розвитку хмарних технологій в Україні

У межах програми українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy

У Лондоні віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services (AWS) Ліам Максвелл підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо прискорення цифрової трансформації та впроваджень інновацій в Україні, повідомляє пресслужба відомства.

Меморандум передбачає співпрацю Мінцифри та AWS з наступних напрямів:

• Розвиток навичок роботи з хмарними технологіями з метою впровадження програм навчання і сертифікації, що базується на хмарних рішеннях.

У межах програми українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy, що надає студентам, викладачам та навчальним закладам ресурси для прискорення навчання хмарних технологій. Програма передбачає безплатні сервіси, які доступні необмеженій кількості студентів і викладачів.

• Підтримка у впровадженні стратегії Міністерства з розвитку ІТ-інфраструктури та поширенні хмарних технологій. Зокрема, шляхом розвитку малого середнього бізнесу та стартапів, які використовують хмарні рішення.

Програми, як AWS Activate, пропонують безплатні інструменти для розвитку бізнесу, надають ресурси на використання хмарних сервісів AWS, навчальні програми та консультації експертів. Вони вже допомогли українським стартапам, наприклад, Preply, де з моменту запуску провели понад 10 млн уроків для студентів.

• Співпраця з питань модернізації ІТ-систем та політики Міністерства у сфері хмарних технологій.

Михайло Федоров у своїй заяві назвав підписання меморандуму “позитивним сигналом іншим великим міжнародним компаніям та брендам про те, що в Україну можна і потрібно заходити” та підкреслив, що “команда робить все для того, щоб Україна асоціювалася у світі з цифровим проривом”.

Як писали раніше Investory News, корпорація Microsoft інвестує $500 млн у розвиток хмарних сервісів Microsoft Azure в Україні. Відповідний Меморандум про співпрацю корпорація підписала з Міністерством цифрової трансформації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram